2020. október 21., szerda

Sacha Baron Cohen | "The Trial of the Chicago 7" (2020)

A háborúellenességükért meghurcolt fiatalemberek története szinte kizárólagosan a tárgyalótermi drámát követi végig, amely korrupt és igazságtalan keretek között zajlik és amelynek célja nem az igazságszolgáltatás, hanem a hatalomfitoktatás. Aaron Sorkin csillogó tehetség, de inkább a forgatókönyíráshoz ért, mint sem a rendezéshez. Pont ezért a színészek sokat küszködnek a tapasztalatlan rendező keze alatt, szinte mindegyiküknek van halovány pillanata az alkotásban, és legtöbben nem is hagynak nyomot a nézőben.
Közülük talán az egyik legnépszerűbb színész a Golden Globe-díjas Sacha Baron Cohen, akinek lehetősége lett volna kitörni a szokásos renoméból, de a film első felében csak frappáns beszólások jutnak neki, utána pedig már nincs ideje arra, hogy elmélyítse a drámaibb pillanatokat a színen. A színész Abbie Hoffman politikai aktivistát alakítja, aki több 60-as és 70-es évekbeli amerikai mozgalom fejeként lehet ismerős a nagyérdemű számára. A kétórás film során azonban nem ismerjük meg Abbie-t, Cohen felszínes alakítása pedig semmivel sem emeli az átlagos film színvonalát.
A "The Trial of the Chicago 7" című filmnek papíron működnie kellene, mégsem működik - tele van ripacskodással (az Oscar-jelölt Frank Langella különösen sok tud lenni a beszámíthatatlan bíró szerepében), a visszatekintések nem adnak érzelmi töltetet a sztorinak, a karakterek kidolgozatlanok és a film egésze tucat hatást kelt. Cohen alakítása helyett inkább az Oscar-díjas Mark Rylance alakítását lehet kiemelni, amely esetében legalább érezni egy tudatosabban felépített munkát a színész részéről. ★★☆☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése