2020. július 10., péntek

Ryan Reynolds | "The Voices" (2014)

Ryan Reynolds évtizedeken keresztül próbálkozott igazi hollywoodi sztárrá válni, de egészen a "Deadpool" (2016) című film megjelenéséig váratott magára a siker. A színész sztárságát megelőző időszakból választottam tőle egy alakítást rövid véleményezésre.
A 2014-es horror-vígjátékban a Reynolds által játszott főszereplő átlagos, kissé introvertált, de jó lelkű fiúnak tűnik, ám a néző a gyors történetvezetésnek köszönhetően már az első fél órában ráeszmél arra, hogy Jerry belső démonokkal küzd, másokra veszélyes képzelgései pedig hamarosan szörnyű tettekben nyernek valóságot.  
A tipikusan sokkolni hivatott jelenetekben Reynolds nagyon elhiszi, hogy valami rendkívüli színészi játékot produkál, s bár a forgatókönyvnek sikerül megteremtenie az adott jelenet intenzív hangulatát, Ryan Reynolds azért messze elmarad attól a fajta örülettől, amit sokan mások elementáris lendülettel hoztak a filmtörténelem során. A színész próbálkozását és a szerephez való hozzáállását díjazom, de Ryan Reynolds jellemzően az a típusú művész, aki egyszerűen nem rendelkezik azzal a fajta tehetséggel és előadói jelenléttel, hogy egy karaktert hibátlanul, manírok és ripacskodás nélkül életre keltsen. Így tehát a filmet bár nem rontja el a színész szárnypróbálgatása, nem enged nyugodni a gondolat, hogy talán még színvonalasabb lett volna a film, ha egy Reynoldsnál érettebb, tehetségesebb, karizmatikusabb színész játszotta volna el Jerry karakterét. ★★☆☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése