2020. július 7., kedd

Jessica Chastain | "Crimson Peak" (2015)

Guillermo del Toro ambiciózus, ám második megnézésre már talán egy kissé unalmas "Crimson Peak" című alkotása aligha tartozik az Oscar-díjas rendező legjobb filmjei közé. A múlt szellemeinek jelenre gyakorolt hatását és az emberi kapcsolatok sokszínűségét felvonultató film legjobb alakítását a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain nyújtja.
A színésznő kellőképpen ijesztő és domináns a színen, s egyértelműen kiemelkedik a középszerű szereplő gárdából. Chastain egy brit hölgyet alakít, aki testvérével együtt ördögi tervet eszel ki, hogy pénzhez és lehetőséghez jusson. A vérfagyasztó titokra végül Edith Cushing (Mia Wasikowska), a Chastain szívtipró testvérét alakító Tom Hiddleston újabb áldozata is rájön, ezért a testvérpárnak gyorsan cselekednie kell, ha nem akarják, hogy lelepleződjön a cselszövés.
Már írtam, hogy megjelenésében, a ravasz pillantások prezentálásában abszolút kiemelkedő volt Chastain alakítása, de mivel ezúttal nem amerikai karaktert kellett életre keltenie, kötelező kitétel volt a helyes akcentus megléte. A színésznő az első pár jelenetében még jól vette az akadályt, később azonban már nem igazán sikerült visszaadnia a brit ejtésmódot, így összességében Jessica alakítása azért bőven hagy kívánnivalót maga után. Ha valaki a rendezőtől jobb filmet szeretne megnézni, javaslom megtekintésre a "Pan's Labyrinth" (2006) vagy a "The Shape of Water" (2017) filmeket. Chastain filmográfiájából pedig a "The Help" (2011) és a "Zero Dark Thirty" (2012) tűnik a legbiztosabb választásnak. ★★★☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése