2020. augusztus 24., hétfő

Melissa McCarthy | "Can You Ever Forgive Me?" (2018)

Az 1990-es évek elején az egykor ígéretes Lee Israel (Melissa McCarthy) egy koszos, leharcolt lakásban él és financiális problémákkal küzd. Az írónő írói válságban szenved, de reménykedik benne, hogy új könyvet publikálhat Fanny Brice komikusnőről. Israel önfejű, szabad-szájú teremtés, így nem rendelkezik olyan kapcsolatokkal, amelyek segítségével talpra állíthatná professzionális karrierjét, s ezzel életét. Miután egy szerencsés helyzet folytán rájön, hogy személyes levelezéseket meghamisítva sok pénzt kereshet, Lee Israel elhatározza, hogy nem adja meg magát a szorult helyzetnek, s csalással javít az élethelyzetén.
Egy valós személy esetében mindig kérdés, hogy van-e olyan érdekes az élete, hogy megfilmesítsék a történetét - szerény véleményem szerint Lee Israel nem volt annyira jelentős író, hogy életrajzi filmet készítsenek róla, s ez sajnos érezhető a film cselekményében is, amihez azért bőven hozzá kellett adni, hogy megállja a helyét egész estés filmként. 
A kétszeres Oscar-jelölt Melissa McCarthy-nak tehát nem könnyű a dolga, hisz egy olyan nő bőrébe kell belebújnia, aki tettével feltehetőleg csak az irodalmi ereklye-gyűjtőket háborítja fel. Ettől függetlenül azzal, hogy a forgatókönyvírók új színeket adtak a történetnek, egy kifejezetten kellemes film jött létre, ami a szkript mellett Melissa McCarthy alakításának köszönhető. A színésznő teljesen eltűnik a karakterben, egyáltalán nem jut eszébe az embernek, hogy egy színészi alakítást figyel. McCarthy az egyedüllét és tehetetlenség minden érzését bemutatja, filmbeli partnereivel (Richard E. Grant és Dolly Wells) pedig még úgy is szinkronban tud mozogni, hogy magányos farkast alakít a filmben. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése