2021. július 31., szombat

Tom Holland | "Cherry" (2021)

A Nico Walker életét bemutató "Cherry" egy fiatal srác történetébe kalauzolja el a nézőt. A film hat szegmensen keresztül kíséri a hétköznapi hős kalandjait, aki nem tudja, hogy mit kezdjen az életével. Az alkotás érdemi mélységet csak a második és a harmadik fejezetekben láttat. 
Már a film elejétől kezdve szokni kell a keménykedő Tom Hollandot, hisz szerepidegen tőle ez a figura. A fiatal színész sokat küzd azért, hogy levetkőzze a kedves és szerethető Peter Parker alakját. Nem arról van szó, hogy Holland tini szuperhősként hiteles csak a színen, láttuk lehengerlő drámai alakítást nyújtani más filmben ("The Impossible" - 2012), itt viszont fura őt elfogadni káromkodó, züllött háborús veteránként. Ezenfelül fiatalnak tűnik a szerepre. 
Cherry döntései olyanok, mint ha direkt szabotálná saját boldogságát, ráadásul amikor túl jutunk a harmadik részen, hideg zuhanyként éri a nézőt, hogy még egy óra hátra van a játékidőből. Hozzáteszem, hogy a magyar címén "Cherry: Az elveszett ártatlanság" utolsó órája kifejezetten érdektelen - klisés jelenetek hada pörög a frontvonalon szolgálatot teljesítő katonák PTSD-jének (poszttraumás stressz szindróma) mindennapokban történő kivetüléséről. 
A felszínes karakterek miatt felszínes a színészek közötti együttműködés is: Holland és Ciara Bravo évődése különösen gyengére sikerül, nem érződik valódinak a szerelem, nem mint ha a harctársak szoros barátságát elhinné a szemlélő. 
Az egyébként stílusosan fényképezett film legnagyobb hibája az, hogy nem áll össze a sztori, illetve szimplán nem mutat újat, nem kelt eredeti hatást a cselekménysor. Bár a feltörekvő Holland alakításával félig-meddig rácáfol a szkeptikusokra, az alkotás kivitelezése megmarad tucatnak. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése