2021. augusztus 8., vasárnap

Kerekes Vica | "Hab" (2020)

Dóra (Kerekes) cukrászdát vezet, ahol finomabbnál-finomabb süteményekkel várja vendégeit. A Hab nevű hely rossz bevételi számokat produkál, ami veszélyezteti az üzlet fennmaradását. Hogy elkerülje a bezárást, Dóra jelentkezik egy versenyre, amely megnyerésével többmilliós támogatásra tehet szert. A gubanc csak annyi, hogy a megmérettetés családi vállalkozásoknak szól, így az egyedülálló Dórának gyorsan kell cselekednie, hogy megfeleljen a kritériumoknak. 
A felvidéki Kerekes Vicát nem kell bemutatni - olyan népszerű magyar projektekben tűnt fel, mint az "Isteni műszak" (2013) vagy az "Egynyári kaland" (2015). A "Hab" című dramedy-ben ezúttal főszerepben mutatkozik meg. 
Az érzelmileg labilis Dóra boldogtalan. Egyedül érzi magát, nem bízik a férfiakban, ráadásul szeretett cukrászdája felett is ott lebeg Damoklész kardja. Kerekes Vica tolmácsolásában Dóra álmodozó, édes lány, akiben a követelőzés, az akarat és az önzőség ugyancsak jelen van. A színésznő főleg az első képkockákon fejez ki eredetiséget - ekkor sok érzelmet meg tud eleveníteni a színen, de abban a pillanatban, amikor a történet átvált egy másik eseménysorra, Kerekes elfelejt szórakoztatni. 
A nagy szereplőgárdás jelenetekben Vica mondhatni alulmarad az emlékezetes pillanatokkal előálló szereplőtársakkal szemben (Gyarmati Erik; Kovács Lehel; Zsigmond Emőke; Bozó Andrea), az sem segít rajta, hogy idővel a forgatókönyv is ellustul, így Kerekes Vica nem tudja tökélyre vinni szereplését. ★★★★☆  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése