2021. július 24., szombat

Ashley Zukerman | "Fear Street Part Three: 1666" (2021)

A kritikusok által méltatott filmsorozat harmadik részében fény derül az átok őstörténetére és lelepleződik az igazi gonosztevő. A horrorfilm az 1666-os események mellett egyszersmind az 1994-es történet befejezését is adja: láthatjuk az utolsó harcot, ami pazar látványvilággal és érdekes csavarokkal teszi fel a mondat végére a felkiáltójelet. 
A slasher tematikán belül megannyi film épül női szereplőkre vagy az utolsó lányra, aki a hosszú kínszenvedés után végső erejét összeszedve győzi le a gonoszt, s menekül meg a veszedelem elől. Mivel a "Fear Street" is inkább a slasher ötletével játszik, sok erős női karaktert prezentál a három rész alatt, viszont karizmatikus férfi karakterek elvétve jelennek meg a sztoriban. 
Az első filmben Fred Hechinger, a másodikban pedig Ted Sutherland jár közel ahhoz, hogy megmentse a férfiak becsületét, de csak a harmadik alkotás gaztevőjének, Ashley Zukerman amerikai színésznek sikerül meggyőző momentumokkal előrukkolnia a trilógiában. 
Zukerman sorozatszerepei közé tartozik a "Fear the Walking Dead" (2016), a "Succession" (2018-) és a "A Teacher" (2020), filmográfiája azonban nem jelentős. A befejező részben Solomon és Nick Goode-ot is Zukerman kelti életre. 
Solomon Goode magányos farkas. Szelíd, megértő természete révén különbözik a többiektől, ami Sarah Fier-nek (Kiana Madeira) is feltűnik, olyannyira, hogy később bizalmába fogadja a szimpatikus férfit. Csakhogy az események zűrzavarában felderül az igazság: a Shadyside-os csapás Solomon kezén szárad, aki hatalomért cserébe kötött egyességet az ördöggel. 
Nyilván azt nem lehet írni, hogy hirtelen érte a nézőt a felismerés, hogy Sarah Fier ártatlan, de Ashley Zukerman teljesen beetet mindenkit a vétlen szemeivel és támogató, baráti magatartásával. Magában már ez is elég lenne, hogy kiemelkedjen a férfi szereplőgárdából, de Nick Goode szerepét is magára öltve további színeket mutat be az alkotásban. A színészt rajta kívülálló dolog választja el a tökéletes szerepléstől: a forgatókönyv nem tér ki a személyes karaktermotivációkra. A Goode leszármazottak többévszázados alattomosságán és hatalomvágyán túl Nick, és főleg Solomon történetére is kíváncsi a néző, holott erről mélyen hallgat a finálé. ★★★★☆ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése