2021. október 31., vasárnap

Susan Sarandon | "The Rocky Horror Picture Show" (1975)

Brad Majors (Barry Bostwick) és Janet Weiss (Sarandon) fiatal jegyesek, akik egy esős novemberi estén a semmi közepén robbannak le autójukkal. A közelben csak egy kísérteties kastélyt találnak, így elhatározzák, hogy bekopognak és segítséget kérnek a ház tulajától. Arra viszont nem számítanak, hogy az éves transzilvániai konvent sajátságos eseménysorába csöppennek bele, melynek ők is a részesei lesznek. 
Miután Brad és Janet megismerkednek a kúria lakóival és vendégeivel, gyorsan ráeszmélnek, hogy valami természetfelettivel van dolguk, ami mágneses erővel húzza őket közelebb az őrülethez. A spirituális utazás során Janet szűzies naivából a szexualitását szabadon vállaló nővé érik. 
Az Oscar-díjas Susan Sarandon csupán a film második felében talál magára, addig olyan az alakítása, mint ha nem értené, hogy a szeplőtlen női karakter kisarkított karikarútra, amit el kell bohóckodnia. Ahogy a fiatalok eltávolodnak egymástól a történetben és kiélhetik titkos vágyaikat, Sarandon megleli az elveszett fonalat - "Touch-A, Touch-A, Touch Me" című dala kifejezetten jóra sikerül. 
Az igazság az, hogy a kultusz musical leginkább a díva-pillanatokat magának követelő és baromira meggyőző Tim Curry-nek ad lehetőséget több síkú performansz bemutatására, következésképpen Sarandon és Bostwick üres statisztának tűnnek Curry nagyszerű jelenléte mellett. Ettől függetlenül a polgárpukkasztó és bátor vígjáték-horror színvonalas szórakozást nyújt, az alkotásban bemutatott zeneszámok pedig egytől-egyig fülbemászó dallamok. ★★★☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése