2020. június 8., hétfő

Cynthia Erivo | "Bad Times at the El Royale" (2018)

Ahhoz képest, hogy a "Bad Times at the El Royale" parádés szereposztással és mozgalmas cselekménysorral rendelkezik, filmes fórumokon nem igazán olvasni róla. Pedig a kritikai megítélése is kielégítő volt.
Az alkotás egy megszokott és sokszor használt filmes ötletet dolgoz fel eredeti módon. Hat idegen verődik össze egy kietlen kaliforniai hotelben, s mindegyikük titkot rejteget. Ahogyan az lenni szokott, a titkok persze napvilágot látnak, sőt némely titok végzetes lavinát indít el a szereplőkre nézve.
Erivo Darlene Sweet énekest alakítja, aki talán a legártatlanabb a történetben, azonban a filmben történő események izgalmas sorozata mégis teljesen hatalmába keríti a karaktert, aki ez által maga is részese lesz az őrületnek. A Widows című film után, ez a film Cynthia Erivo második filmes szereplése, s nekem annyira megnyerőnek hatott a színésznő izgalmas alakítása, hogy simán odaadtam volna neki a mellékszereplőnői Oscar-díjat érte. Kevesen tudják eltalálni a balanszot a finom, könnyed és a hatásos drámai alakítás között, de Erivonak sikerült. A film egy pontján adott monológja pedig szerintem a 2010-es évek egyik legjobban átélt színészi pillanata volt. Alig várom, hogy újabb és újabb projektekben láthassam a tehetséges színésznőt! ★★★★★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése