2020. augusztus 10., hétfő

Cybill Shepherd | "The Last Picture Show" (1971)

"The Last Picture Show" konkrét elképzelés nélkül próbálja meg bemutatni Anarene unalmas kisvárosát, annak szürke lakóival és eseménytelen mindennapjaival. A nyolcszoros Oscar-jelölt film sok karaktert akar belepréselni a történetbe, amelynek az a következménye, hogy a szereplők nagy része elkallódik, s egy-két kivétellel, senki sem tud igazán kibontakozni a színen. 
Az Amerikai Filmakadémia Cloris Leachman és Ellen Burstyn játékát emelte ki a női mellékszereplők közül, a Brit Filmakadémia pedig Eileen Brennan nevét is hozzá csapta a listához, én mégis Cybill Shepherd-öt találtam az egyetlen izgalmas jelenségnek ebben a kicsit unalmas, együgyű, céltalan alkotásban. 
Az mindig érdekfeszítő, amikor egy színésznő báránybőrbe bújt farkast játszik egy filmben, így Shepherd karaktere már az első minutumban megragad a nézőben. Jacy angyali megjelenése mögött ugyanis egy cseles, akaratos, ravasz nő áll, aki nem fél manipulálni a környezetét. A lányt az sem zavarja, ha ezzel viszályt szít mások között - a lényeg, hogy ő jól szórakozzon.
Még ha a színésznőnél érezhetőek is kisebb rutintalanságok a technikásabb jelenetekben, Cybill Shepherd filmes bemutatkozása nem csak vizuális tekintetben, de színészileg is jónak bizonyul, nem hiába ő a lepezsdítőbb pontja a szereplőgárdának. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése