2020. augusztus 5., szerda

Andy Samberg | "Palm Springs" (2020)


Újabban nagyon népszerű filmes elképzelés a titokzatos transzcendens erőt jelképező időhurok ötlete, amelyben a szereplők ugyanannak a napnak a rabságában tengődve próbálják megfejteni a miérteket és kiváltani a jegyüket a holnapra. A "Palm Springs" is ezzel az ötlettel játszik, s bár nem biztosít olyan lebilincselő élményt, mint a "Predestination" (2014) vagy az "Edge of Tomorrow" (2014), de még csak annyira szórakoztató sincs, mint a "Happy Death Day" (2017), a két főszereplőnek köszönhetően a néző átevickél a jól ismert kliséken.   
Andy Samberg sokszor választ hasonló szerepeket, s bár lenne affinitása komolyabb karakterek eljátszásához, valamiért nem meri kipróbálni magát drámai filmekben. Pedig ebben a filmben is megvillantja drámaibb oldalát, de a film könnyű műfaja miatt nem sikerül igazán megragadnia az érzelmesebb momentumokat. 
A színész sok segítséget kap filmes kolléganőjétől (Cristin Milioti), aki már-már el is viszi a show-t előle. Ennek ellenére kettejük harmonikus összefonódása a filmvásznon mindkét színész érdeme, s bár a Golden Globe-díjas Andy Samberg nem mutat újat, biztonsági játéka kifizetődő, mivel a "Palm Springs" tényleg ideális film az unaloműzésre. ★★★☆☆ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése