2021. március 30., kedd

Ben Affleck | "The Way Back" (2020)

A drámában Ben Affleck egy megtört férfit alakít, aki fia elvesztése után az alkoholba folytja a bánatát, s ezzel mindenkit elmar maga körül. A sörszagú monotonságot végül az szakítja félbe, hogy felkérik a férfit arra, hogy vállalja el egy katolikus középiskola kosárlabda-edzői posztját, ami fenekestül felforgatja az egykor sikeres kosárlabdázó életét. 
Jack Cunningham (Affleck) alkoholmámorban, céltalanul tengeti mindennapjait. Megtudjuk a filmből, hogy Jack szenvedélybetegsége nem magától alakult ki, hanem így dolgozza fel kisfia halálát, aki évekkel korábban hunyt el rákos betegségben. Az edzősködés új esélyt ad neki, hogy helyrejöjjön, ám Jack egészen a film végéig dacol, s sokáig nem ragadja meg a változást hozó pillanatot, ami később a munkahelyébe is kerül. Végül utóbbi esemény józanítja ki, s indítja el a változás útján.     
A kétszeres Oscar-díjas Ben Affleck multifunkcionális művésze Hollywoodnak, hisz a színészkedés mellett rendezőként és forgatókönyvíróként is buzgólkodik ("Good Will Hunting" - 1997; "Gone Baby Gone" - 2007; "The Town" - 2010; "Argo" - 2012), ráadásul általában elég minőségi produktumokkal rukkol elő. Ezért is szokatlan, hogy a színész mennyire nem tud különlegeset, maradandót mutatni ebben a filmben. Ben felejthető szereplésénél már csak a film felejthetőbb, ami hiába durrogtatja el az összes létező klisét, egyszerűen megbukik az eredetiség és érdekesség terén. Összességében tehát a "The Way Back" tipikus (orra bukott) Oscar-csali, egy átlagos centrális alakítással, ami teljesen érthető módon nem akadt az Akadémia szavazóinak horgára. ★★★☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése