2022. február 26., szombat

Ha Jung-woo | "Deu tae-ro ra-i-beu" (2013)

A népszerű televíziós műsorvezetőből kispadra ültetett és rádiós platformra száműzött Yoon Young-hwa (Jung-woo) unottan kezdi meg reggeli műsorát, de amikor egy türelmetlen telefonáló azzal kezd el fenyegetőzni, hogy felrobbant egy hidat, a férfi ráeszmél, hogy ezen a napon a szokásosnál eseménydúsabb műsorgyártás jut neki osztályrészül. Miután felrobbannak az első bombák, a média is felfigyel az eseményekre, s a másodpercek alatt rádiós programból tévés adássá előlépett műsor központi alakja gyorsan a történések középpontjába kerül. 
Amikor a terrorista fenyegetése igaznak bizonyul, Yoon Young-hwa kezébe veszi az irányítást, s karrier-előrelépés reményében azt tervezi, hogy élő adásban beszéli le a merénylőt arról, hogy további terrortámadásokat hajtson végre a városban. Az idegfeszítő órák folyamán nem csak emberi sorsok pecsételődnek meg, de a közmédia manipulációjával és a kormány minden erkölcsi határt túllépő büszkeségével is találkozunk a történetben. 
A dél-korai Ha Jung-woo munkássága nem feltétlenül ismert a magyar közönség számára; különböző források szerint a "Chugyeokja" (2008) című akció-thriller hozta meg számára a sikert, amelyben egy sorozatgyilkost játszott. Az opportunista műsorvezető szerepe tehát nem is lehetne másabb az előbb említett szerepnél, Jung-woo pedig becsülettel megbirkózik a feladattal és az alkotás egésze alatt tudja tartani magát; kicsit sem válik unalmassá az egy helyszínen játszódó thriller. 
A "Terror élő adásban" ismerős koncepcióval dolgozik, de vérpezsdítő hatású és nem fél társadalomkritikát gyakorolni a legbefolyásosabb rétegek felett sem. ★★★★☆ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése