2022. április 17., vasárnap

Kathleen Turner | "Peggy Sue Got Married" (1986)

Peggy Sue Bodell-t (Turner) középiskolás osztálytalálkozóján olyannyira megérinti a nosztalgia szele, hogy önkívületi állapotba kerül és a múltban ébred, ahol lehetőséget kap, hogy újra élje fiatalkorát és eldöntse, milyen jövőt szeretne magának. 
Sajnálatos melléfogás, de az Oscar-jelölt Kathleen Turner szereplőtársaihoz hasonlóan egyáltalán nem tűnik tinédzserkorúnak - egy érett nőt lát a néző a színen, ami nem csak a szereplő kisugárzásában, de konkrét megjelenésében is kiugrik. Turner Peggy-je forróvérű és határozott, ugyanakkor érzelmei határozzák meg minden cselekedetét. A színésznő felnőtt megjelenése ellenére apait-anyait belead a játékába; ritka, amikor az Amerikai Filmakadémia felfigyel egy ilyen típusú performanszra, hisz az Oscar-szavazók legtöbbször figyelmen kívül hagyják a vígjátékok tehetséges művészeit.  
Az "Előre a múltba" nem olyan körmönfont és érdekes, mint a "Vissza a jövőbe" (1985-1990) trilógia, sőt cselekményéből túl sok idő megy el a régi randizási szokások bemutatására, az évődésre, ami azért zavaró, mert végig egyértelmű a történet végkifejlete. Ettől függetlenül vannak az alkotásban kedvesen megható részek, amelyek elfeledtetik a szemlélővel, hogy a sztori lényegében semmilyen magyarázattal nem szolgál a látottakról. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése