2022. május 22., vasárnap

Loretta Devine | "Queen Bees" (2021)

A nyolcvanas éveiben járó Helen Wilson (Ellen Burstyn) férje halála után egyedül marad a házaspár családi házában. Az idős asszony nehezen boldogul hatalmas otthonában, de családja unszolására sem tágít, ragaszkodik a függetlenségéhez. Egy szerencsétlen tűzeset okán azonban ki kell költöznie az ingatlanból, így a Pine Grove idősek otthonába megy, ahol eleinte idegenkedik az új helyzettől, de gyorsan megszokja a helyet, sőt barátokat szerez és rátalál a szerelem is. 
Sally Hanson (Devine) jó ideje a Pine Grove lakója - ő az, aki szinte egyedüliként kedvesen, baráti spiritusszal köszönti Helen-t. Az egyik jelenetben megtudjuk róla, hogy visszatért a betegsége, amiről Helennek vall. Sally-n érezhető a reményvesztettség, ugyanakkor jókedéllyel, nevetéssel palástolja a bajt.
Az Emmy-díjas Loretta Devine számtalan televíziós műsorban és filmben szerepelt. Ismertebb sorozatai közé tartozik a "Boston Public" (2000-2004) vagy a "Grey's Anatomy" (2004-). Emellett játszott az Oscar-díjas "Crash" (2004) és a "For Colored Girls" (2010) című nagy szereplőgárdás alkotásokban is. Devine a 80-as évektől kezdve Hollywood kristályköve, s bár a "Queen Bees" című vígjáték nem különösebben izzasztja meg, az energikus jelenlétet, amit vár tőle a néző, abszolút szállítja, de még annál is többet. Az Oscar-díjas Ellen Burstynnel pedig nagyszerű párost alkotnak a színen - sohasem gondoltam volna, hogy egyszer látom a színészlegenda Burstyn-t Loretta Devine-val füves cigit szívni egy filmjelenetben, amiben arról beszélgetnek, hogy milyen kellemetlen, amikor beizzad a mellük alatti rész. 
A "Queen Bees" az idő múlásáról és az öregedésről szól, de semmiképpen sem az elengedésről vagy az elmúlásról. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése