2022. július 15., péntek

Charlotte Rampling | "Swimming Pool" (2003)

A befutott crime fiction írónő Sarah Morton (Rampling) nem tudja élvezni az őt övező sikert: frusztrált, elege van saját főhőséből és környezetváltozásra vágyik. Amikor a kiadó vezetője és szeretője John Bosload (Charles Dance) felajánlja neki franciaországi nyaralóját, hogy feltöltődhessen, Sara kap a lehetőségen, hogy elutazzon és új inspirációra leljen. Arra azonban nem számít, hogy nyugodt kikapcsolódását pont John könnyűvérű lánya, Julie (Ludivine Sagnier) zavarja meg, aki teljességgel felforgatja az ötvenes nő világát.    
Az Oscar-jelölt Charlotte Rampling mindig ideális választás egy előkelően kimért szerep eljátszására, hisz amellett, hogy nem viszi túlzásba a színészi technikát, teljes keretet tud adni a karakter lelkivilágának. Rampling remekel a fiatal és üde lányban múzsát találó nőként, s a film szürreális valóságverzióiban furmányos megoldásokkal eljövő cselszövőként is kiváló. A háromszoros César-jelölt Ludivine Sagnierrel érdekes, néhol már bizarr párost alkotva teszik felejthetetlenné az alkotást. Persze Rampling alakítása a legegyszerűbb jelenetekben is működik, amelyben csak sétál, vásárol, eszik vagy létezik - ez pedig egy igazi művész ismérve!
A "Swimming Pool" megtévesztő és hatásos, a nézőt végig hipnózisban tartja, olyannyira, hogy a dráma végén azt sem tudja, hogy azt látta-e a filmben, amit gondolt, hogy látott, vagy egy teljesen más történetet a képzelgés peremén. ★★★★★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése