2022. október 7., péntek

Jennifer Love Hewitt | "I Know What You Did Last Summer" (1997)

Az 1990-es évek tinihorrorjai közül nem csak a "Scream" filmeket lehet megemlíteni, de a "Tudom, mit tettél tavaly nyáron" című horrorsorozatot is, amely a telefonos ijesztgetés helyett titokzatos levelek segítségével fenyegeti meg szereplőit a szorult helyzetben. Amikor egy középiskolás baráti társaság véletlenül elgázol autójukkal egy idegent, és megpróbálják eltusolni a balesetet, egy ismeretlen igazságtevő játékába csöppennek, aki nem fél kezébe venni az általa kiszabott személyes büntetéshozatalt. 
Julie James (Love Hewitt) a banda szendéje, a jókislány, aki lelkiismeretesen szeretne eljárni a szerencsétlenséggel kapcsolatban, ám társai agitálására végül belemegy a hazudozásba. A ominózus éjszaka után a csapat tagjai szétszélednek, egy évvel később azonban Julie fenyegető levelet kap, amivel beindulnak az események és kezdetét veszi a gyilkos leszámolás. 
Jennifer Love Hewitt leginkább a sorozatok világában érzi jól magát, számos televíziós drámában feltűnt az évek során ("Ghost Whisperer" - 2005-2020; "Criminal Minds" - 2014-2015; "9-1-1" - 2018-), filmes munkásságából egyértelműen az "I Know What You Did Last Summer" és az I Still Know What You Did Last Summer" (1998) filmek emlékezetesek. 
Love Hewitt próbálkozik kellő komolysággal megélni a filmes cselekményt, de rajta és Sarah Michelle Gellar-on kívül a többiek túlzó, hanyag alakítás nyújtanak a színen, ami totálisan elszorítja a színésznő törekvését. Nyilván van egy fajta tökösség abban, hogy Julie átveszi az irányítást, sőt, az egyre fokozódó helyzetben nem bújik ki a felelősségvállalás alól, de tényleg csak ennyi jut az egyébként tehetséges színésznőnek. 
Ha a néző kizárja, hogy minden második jelenetben valami értelmetlen csacskaság hangzik el a szereplők szájából, éppen szórakoztatónak is találhatja a filmet, ugyanakkor az "I Know What You Did Last Summer" a gyengébb tini-slasherek közé sorolható, így nem biztos, hogy mindenki értékelni tudja a középszerűségét. ★★★☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése