2021. április 17., szombat

Charlotte Coleman | "Four Weddings and a Funeral" (1994)

A "Négy esküvő és egy temetés" című film 1994-ben került képernyőre Mike Newell rendezésében. Ennek az angol romantikus vígjátéknak a középpontjában Charles (Hugh Grant) áll, a háttérben pedig több romantikus mellékszál fut. Mint ahogy a cím is mutatja, a film négy esküvőt és egy temetést mutat be. Egy baráti társaság tagjainak a szerelmi életét láthatjuk; vannak, akik már az oltár előtt állnak, gyermeket és családot terveznek, mások pedig csak sodródnak az árral. 
A főszereplő például mindkettő kategóriába besorolható, de a hölgy, akiről szeretnék írni, inkább a laza életvitelt képviseli. Scarlett (Coleman) egy bohókás fiatal lány. A húszas évei körül járhat. Már kinézetre is sokban különbözik a többi lánytól. A BAFTA-jelölt színésznő által megformált Scarlett laza, komolytalan, kicsit fiús tulajdonságokkal rendelkezik. Nem keres komoly kapcsolatot, és nem fő célja a házasság. Bár szereti körülvenni magát férfiakkal, mégsem ragaszkodik két kézzel a többiek által áhított élethez, amely házassággal, családdal és gyermekekkel jár. 
A filmben lehetőségünk van megszemlélni különböző nemzetek, vallások esküvői hagyományait is. Különbség van a táncokban, eseményekben és esküvő utáni történésekben, amely érdekessé teszi az egész történetet. Egy valami nem változik, az pedig a hölgyek elegáns, csinos kinézete. Mindegyik nőn látszik, hogy a burzsoá küllem elérésének érdekében órákon keresztül készülődnek, öltözködnek. Ezzel szemben láthatjuk, ahogy Scarlett az utolsó utáni pillanatokban esik be mindegyik eseményre. Persze ezzel semmi baj nincs, ettől különleges Scarlett stílusa. Rövid, vörös hajával nem illik a többiek közé, de így is kitűnik a tömegből. Megtudjuk azt is, hogy nincs rendes munkája. Ez a tény is arról árulkodik, hogy kicsit éretlen, komolytalan lányról van szó. 
Összességében, a "Négy esküvő és egy temetés" című film egy baráti társaság szerelmi kapcsolatait mutatja be. A főszereplő, Charles érdekes, kellemes és kellemetlen helyzetekbe bonyolódik bele. A tragikusan fiatalon elhunyt Charlotte Coleman nem kap túl sok szerepet a filmben, de ennek ellenére betudja mutatni nagyszerű színészi játékát. A bohókás, laza, komolytalan nőcske szerepe nagyon illik hozzá és sokszínűvé teszi az alkotást. ★★★★★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése