2021. október 3., vasárnap

Zach Galifianakis | "The Hangover" (2009)

Doug (Justin Bartha) esküvőjére készül, ám mielőtt oltár elé állna kiválasztottjával, barátaival Las Vegasba utaznak, hogy csapjanak együtt egy utolsó görbe estét. Az átmulatott legénybúcsú homályos reggelbe torkollik, amikor Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) és Alan (Galifianakis) másnaposan ébrednek és fogalmuk sincs mi történt az előző éjjel, ráadásul Doug barátjukat sehol sem találják. 
A kétszeres Emmy-díjas Zach Galifianakis megközelítése Alan figurájához elsősorban a szokatlan megjegyzésekben, perverz megnyilvánulásokban és egy általános bizarr jelenségben összpontosul. Alan gátlások nélküli, a szexuális töltetű viccek mestere, aki mindenkit idegesít maga körül. Családja csődtömegnek, barátai tehernek tartják. Galifianakis bevállalja a polgárpukkasztást, csakhogy körülbelül a harmadik jelenetig bezárólag felfedi összes lapját, emiatt elévül a színész alakításának szórakoztató jellege. A szerencsétlenkedő fogorvost alakító Ed Helms külön kihívást jelent Zach számára, hisz igazán ők ketten versenyeznek a komikus pillanatokért. 
A "Másnaposok" igazi tesófilm, baráti társaságoknak feltétlen jó szórakozást ígér, ami főleg a színészeknek köszönhető. Galifianakis sarkalatos része a szereplőgárdának, de a szkriptbe beleerőltetett érzelmi töltettel nem akar foglalkozni, így a barátok után vágyakozó magányos Alant sem sikerül teljes mértékben visszaadnia a színen. ★★★☆☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése