2021. február 14., vasárnap

Stork Natasa | "Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre" (2020)

Vizy Márta (Stork) sikeres idegsebész, aki amerikai tartózkodása alatt találkozik élete nagy szerelmével, egy magyar orvossal (Bodó Viktor), s közös jövőjükben reménykedve, hazaköltözik Magyarországra, hogy elmélyítse kapcsolatát a férfival. Csak van egy apró bökkenő. A férfi egyáltalán nem emlékszik Mártára, és azt állítja, hogy soha nem találkozott vele. A film e furcsa kapcsolatról szól kettejük között, ahogy két lélek újra és újra egymásra talál. 
A történet hihetetlenül érdekes, mégsem megfoghatatlan misztikum - a néző ugyanolyan képtelennek tartja a helyzetet, mint Márta, de mégsem tölt sok időt a megfejtés kitalálásával, és hagyja, hogy a film cselekménye adjon magyarázatot a miértekre. Stork Natasa színészi teljesítménye egyértelműen kiemelkedik a szereplőgárdából, még úgy is, hogy sokkal fiatalabbnak látszik (és fiatalabb is) a megírt szerepénél. A kamera gyakran a színésznő gyönyörű kék ​​és kifejező szemeire összpontosít, elfeledtetve ezzel a nézőt, hogy Márta nem éppen a legizgalmasabb főszereplő. A színésznő legjobb pillanatai a film harmadik harmadában vannak, illetve azokban a jelenetekben, amikor munka közben követhetjük a karaktert. 
Bár egyértelmű, hogy a film az egyedi romantika bemutatásáról szól, mégis jobban örültem volna, ha többet kapok Márta küzdelmeiből és érzelmeinek nem csak üres tekintetekben kimerülő megéléséből. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése