2022. október 28., péntek

Meryl Streep | "Into the Woods" (2014)

A káprázatos képi világgal megálmodott musicalben a Grimm testvérek mesés történetei elevenednek meg, s kapnak új interpretációt az Oscar-jelölt Rob Marshall rendezésében. A neves színészek a legismertebb mesefigurák bőrébe bújva csetlenek-botlanak a színen, mígnem történetük egy elvarázsolt zárószegmensben örökre egybefonódik.
A keszekusza hajkoronával mutatkozó Meryl Streep egy energikus boszorkány szerepét ölti magára, aki a legváratlanabb helyzetekben bukkan elő, hogy meglökje a narratívát, amelyben mindenki az ő általa megtörni kívánt átok miatt kóborol az erdőben. A boszorkány szerepe lehetne éppen egydimenziós, de a szálakat forgató, káoszt előidéző szereplő aggódó édesanyaként is bemutatkozik, így a legendás színésznő a karakter pozitív oldalát is prezentálhatja az alkotásban.  
A háromszoros Oscar-díjas Streeptől nem áll távol a humoros, már-már extravagáns karakterek eljátszása (pl: "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" - 2004 vagy "Florence Foster Jenkins" - 2016), s ebben a filmben is bizonyítja, hogy mennyire illik hozzá a teátrális bohóckodás. 
A különböző magyar és nemzetközi platformok tetszésindexe alapján a "Vadregény" megosztó, de aki kedveli a sztárparádét (Streep mellett Emily Blunt, Anna Kendrick és a gyermekszínészek is remek összetevői az alkotásnak) és a musicaleket, annak mindenképpen ajánlott megnéznie a filmet, ami bár mellőzi a happy-endet, mégis tanulságos mondanivalóval zárja a cselekményét. ★★★★☆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése